21 Ekim 2012 Pazar
PEYNİR SOS
Şimdi bu karışımı şunun ya da bunu yanına yapın demeyeceğim.Çünkü en olmayacak örneği vereyim (şinitzel,köfte vs bir kenarda dursun,onlarla zaten harika oluyor) pilavın üzerine bile döktüm (elbette tabağımda,tencerenin tamamına değil) bu halde bile müthiş oldu.Tek önemli husus şu: fazla beklememesi gereken bir sos.Uzun davet yemeklerinde verecekseniz ana yemeği servis edeceğiniz zaman yapın derim...
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
500 ml. süt (ılık olacak)
100 gr rendelenmiş taze kaşar
100 gr rendelenmiş cheddar peynir
az tuz
1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI: Küçük bir tencere ya da tavada tereyağ eritilir ardından un eklenip unun kokusu çıkana kadar hafif kavrulur.Ilık süt azar azar ilave edilip devamlı karıştırmak suretiyle beşamel sos kıvamında5 dk kadar pişirilir.İçine baharatlar + tuz + rende peynirler ilave edilip sosu fazla kaynatmadan (çok kaynarsa lezzeti bozulabilir) sürekli karıştırılıp peynir tamamen eritilir ve bekletmeden servis yapılır.
İlginize teşekkür ederim,en kısa sürede blogunuzu ziyaret edeceğim...
YanıtlaSil