13 Nisan 2012 Cuma
KESTANELİ PİLAV
Biraz uğraştırıyor,özellikle kestaneleri soyma aşaması.Sonuç çok lezzetli,bir o kadar havalı.Bu sebeple bir davet verdiğinizde mutlaka yapın bence...
MALZEMELER:
1 kase haşlanmış,soyulmuş kestane
1 kase pişmiş kuzu eti (tavuk da kullanabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soyulup küp küp doğranmış havuç (sevmiyorsanız havuçsuz da yapabilirsiniz ama bence renk bakımından ilave edilmesi çok hoş sonuç veriyor)
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı (riviera) zeytinyağ (yoksa mısırözü ya da ayçiçek yağı da olabilir,ama sızma zeytinyağ olmasın)
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
3 su bardağı tavuk ya da et suyu (pirinçleri ölçtüğünüz bardakla aynı boy olmalı)
YAPILIŞI:Pilavı yapacağınız tencereye havuçlar + zeytinyağ konur ve hafif kavrulur.Etler + kestaneler de eklenip bir süre daha kavurmaya devam edilir.Tereyağ eklenir,eriyince baharatlar + su ilave edilip kaynayınca, yıkanıp süzülen pirinç tencereye boşaltılır,hafifçe karıştırılıp çok kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.Suyunu çekince 10 dk. kadar demlenmesi beklenip sıcak servis yapılır.
ellerıne sağlık canım pilav nefıs gorunuyor
YanıtlaSil