MALZEMELER:
20 adet kurutulmuş biber
300 gr.çok küçük doğranmış (ya da iri çekilmiş) orta yağlı koyun eti
20 tatlı kaşığı pirinç (mutlaka BALDO)
1 limon suyu
yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
2 adet büyük kuru soğan (robotta kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı (büyük boy çay bardağı) zeytinyağ (riviera)
karabiber
pulbiber
tuz
YAPILIŞI: Kurutulmuş biberler,kaynar suda 10-15 dk. kadar haşlanır.Biberler ve zeytinyağ dışındaki tüm malzeme harç haline getirilir.Biberlerin içleri yarıya kadar doldurulur ve ağızları yassılaşacak şekilde birbirine yapıştırılarak kapatılıp, yassı olarak tencereye dizilir.Biberlerin üstünü aşmayacak kadar su ve zeytinyağ ilave edilir,dolma taşı kapatılıp,önce orta sonra kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder