Genelde bilinen adıyla "kuru köfte"-ki ben hiç sevmem bu adı,anneannemden öğrendiğim ad geçerli benim için ---> KIZARTMA KÖFTE :)))
MALZEMELER:
300-350 gr. yağsız dana kıyması (hazır kıyma almak yerine bifteklik etten çektirin daha lezzetli oluyor)
1/2 bayat ekmek (ıslatılıp,sıkılıp sadece içi kullanılacak,kabukları atılacak)
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1/2 küçük demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 yumurta (akı ve sarısı beraber kullanılacak)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için 1,5 su bardağı sızma zeytinyağ (anneannem öyle kızartıyor:))
ya da çiçekyağ
YAPILIŞI: Tüm malzemeler derin bir kap içersine alınıp 5 dk kadar yoğrulur , cevizden büyük , yumurtadan küçük halde harçtan alınır ve avuç içinde oval köfteler hazırlanır (sakın üstüne bastırıp yassıltmayın,kızarınca çok sertleşir) kızdırılmış zeytinyağda kahverengi olana kadar kızartılır.