30 Mart 2010 Salı

İSVİÇRE EKMEĞİ


Özellikle ekmek yapma makinesi olanlara bu tarif...Ama,fırında da çok güzel oluyor...


MALZEMELER:


1 kg. un

600 ml. ılık süt

1 yemek kaşığı tuz

100 gr.tereyağ (ılık)

1 küçük paket yaş maya (42 gr.)

1 yumurta sarısı


YAPILIŞI:Öncelikle 600 ml.sütün 1 bardak kadarının içinde maya eritilip 15-20 dk.bekletilir.Büyük bir yoğurma kabının içine un alınır,ortası havuz gibi açılır, tuz serpilir,kalan ılık süt + mayalı süt + ılık tereyağ dökülür çatalla yavaş yavaş daireler çizilerek karıştırıldıktan sonra yaklaşık 20 dk.kadar (ele yapışmayacak kıvama gelmeli) el ile yoğurulur.1 saat kadar üstü nemli bir bez ile örtülü olarak mayalandırılır,fırına koymadan önce üzerine bir yumurta sarısı sürülür.Önceden ılık bir halde ısıtılmış fırında 20 dk.bekletildikten sonra tepsi fırının içindeyken ısı 180 dereceye getirilir ve yaklaşık 30-40 dk.pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder