17 Mart 2010 Çarşamba

DAMAT PAÇASI


Annecim,soslu yemekleri hiç sevmezdi ya...Nasılsa bunu çok sevmişti canım annem...


MALZEMELER:

2 Adet bütün tavuk göğsü

su

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı margarin (tepeleme)

2 adet yumurta

tuz

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI: Derince bir tencereye tavuk göğüsleri + üzerini kaplayacak kadar su konur ve tavuklar iyice yumuşayana kadar pişirilir.Bu arada derin bir kasenin içinde; 2 yumurta + yoğurt + tuz + sirke + tavuk suyu + sarımsak bir çırpma teli yardımıyla çırpılarak boza kıvamına getirilir.Ayrı bir tencereye margarin konur (ben SANA tereyağ lezzeti kullandım) eriyince un ilave edilir ve sürekli karıştırılarak , un hafif sarartılır.Kasedeki karışım kavrulmuş unun üzerine dökülür ve göz göz olana kadar orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.Tavuk etleri iri lokmalara bölünür ve bir tepsiye yerleştirilir (borcam) Tenceredeki pişmiş karışım tavuk etlerinin üzerini kaplayacak şekilde yayılır.Bir kaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servise yakın önceden 200 derecede kızdırılmış fırında 15-20 dk daha pişirilir.Servis esnasında üzerine pulbiberli tereyağ gezdirilir.

*Ben bu yemeğin yanına özellikle dereotlu pilavı çok yakıştırıyorum....

1 yorum:

  1. I was looking for Baby Shades and was wondering if PoshTots is the best designer for Baby Shades?

    YanıtlaSil