6 Kasım 2009 Cuma

MUZLU NUTELLA'LI CUP CAKE


Yine nutella (ne demiştik efendim? Eveeett :ŞEYTANIN KAVANOZA GİRMİŞ HALİ :)) yine cupcake,yine tatlı bir tarif....Ama bu sefer mutfak teraziniz olmasa da olur,daha bir Türk usulü oranlar mevzu bahis...


MALZEMELER:

3 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya (1 paket)

1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)

1 paket kabartma tozu

200 gr. bitter çikolata

100 ml.krema (1/2 kutu pınar krema kullandım)

1/2 kavanozdan biraz fazla nutella (üzerine sürmek için)

1 adet büyük muz


YAPILIŞI:Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.Derin bir kap içinde şeker + yumurta + vanilya kabarana kadar çırpılır.Bu arada 200 gr.bitter çikolata benmari usulü eritilir ve çırpılmakta olan yumurtaya ilave edilir.Çırpma işlemi devam ederken (bu sebeple ayaklı mikserler çok işe yarıyor bu tarifte) un + kakao + kabartma tozu başka bir kap içine elenir.Muz çatalla iyice ezilir.Çikolatalı karışıma önce muz eklenir , çırpılmaya devam edilir,daha sonra da unlu karışımı ilave edilip biraz daha çırpılır.En son krema da ilave edilip çırpma işlemi bitirilir.Cupcake kalıplarının içleri hafif yağlanır(ben çiçekyağ ile yağladım),kek karışımı kalıpların yarıları doldurulacak şekilde paylaştırılır(kalıpların yarısını geçmesin,çok kabarıp taşabiliyor).Önceden ısıtılan fırında yaklaşık 20 dk.kadar pişirilir.Tezgaha alınan keklerin bir saat kadar soğuması beklenir ve en son olarak üzerlerine bir bıçak yardımı ile uygun miktarda nutella sürülür.

4 yorum:

  1. Kekler nutella ilede birleşince muhteşem bir tat olmuştur eminim.Kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği tariflerden olmuş.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim,en kısa zamanda bence deneyin,kanınıza girecek bundan eminim :)))

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık.ne güzel olmuştur şimdi.

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka denemek isterim:))

    YanıtlaSil