8 Haziran 2009 Pazartesi

MAYALI DOLAMA POĞAÇA


Tanrım ne lezzet,ne lezzet...Bütün poğaçalar güzel ama bence bu tarif ennn güzel....


MALZEMELER:


250 gr.margarin(yumuşak)

1 küçük çay bardağı çiçekyağ

2 yumurta

200 ml.(1 su bardağı süt,ılık)

1 paket kuru maya (1 çorba kaşığı)

1 çay kaşığı kabartma tozu (silme)

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)


İÇ HARÇ:


250 gr teneke peyniri (ya da tulum loru)

1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI:Ilık sütün içine toz şeker ve kuru maya konur biraz karıştırılır, 5 dk. kadar kabarması beklenir.Un derin bir kaba alınıp ortası havuz gibi açılır ve hamur için gereken tüm malzemeler eklenip,yumuşak bir hamur yapılır,kabarması için uzun süre üstü nemli bir bez ile örtülü olarak bekletilir.(Ben,hamuru hazırladıktan sonra en az 5-6 saat bekletiyorum.) İç harç için gerekli malzemeler karıştırılır.Hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alınır,merdane ile geniş bir şekilde açılır,peynirli iç konur hamur hafifçe uzatılarak rulo yapılır,kendi etrafında döndürülür.Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek,önceden ısıtılmış 175 derece fırında , iyice kabarıp , üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder