Yok ben baya baya aklımı bozdum erişte tarifleriyle.E ama bozulmayacak gibi de değil ki !!! Çok güzel çooookkkk....
MALZEMELER:
250-300 gr erişte
2 yemek kaşığı tereyağ ( ya da margarin )
100 gr ceviz
150 gr beyaz peynir
1 kutu krema (200 ml)
tuz
karabiber
1 kahve fincanı eriştenin kaynama suyundan
süslemek için maydanoz (arzu ederseniz)
YAPILIŞI:Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynamaya bırakın,kaynayınca içine erişteleri atıp 12-13 dk. kadar pişirin.Bu sırada, sosu yapmak için ocağa bir başka tencere koyup yağı içine alın ve eritin.Yağ eriyince iri dövülmiş cevizleri lave edip biraz kavurun,yaklaşık 2 dk. kavurduktan sonra 1 kutu krema ileve dip tencerenin altını kısın ve karıştırarak eriştenin kaynama suyundan 1 fincan su + tuz + karabiber ekleyip bir taşım kaynatın.Bu sırada pişmiş olan erişteleri süzüp cevizli sosun üzerine alın,yavaşça birkaç kez karıştırıp,üzerine rendelenmiş peynir ilave edip sıcak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder