8 Haziran 2009 Pazartesi

KETE


Hiç saklamayayım,yapılışı gerçekten zahmetli,uğraştırıcı ve hatta yorucu.Ama,yedikçe yiyesi geliyor insanın.Bu kadar mı güzel bir tat olur?Gediz cim, (sevgili teyzem) söz en kısa zamanda yapacağım...


MALZEMELER:


1 su bardağı sıvıyağ

2 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

aldığı kadar un

2 yemek kaşığı erimiş tereyağ

2 yemek kaşığı tereyağ (unu kavurmak için ayrıca)

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

tuz

üzerine 1 yumurta sarısı

susam


YAPILIŞI: Sıvıyağ + su + yoğurt + sirke + tuz karıştırılır,aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılıp , 20 dk kadar dinlendirilir.Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilip , 3 yemek kaşığı un ilave edilip kafif kavrulur.Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı daha tereyağ eritilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır, her bir beze unlanmış zeminde merdane ile ince açılır,bir fırça yardımı ile açılan hamurun hertarafına erimiş tereyağ sürülür,bohça şeklinde kapatılıp,kare şekli verilir.Kare şeklindeki hamurun ortasına 1 yemek kaşığı tereyağda kavrulmuş un konulup hafifçe yayılır,karşılıklı köşeler zarf şeklinde kapatılır.Ters çevrilip,pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine hafif aralıklı olarak yerleştirilir.Ketelerin üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilir.Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında , üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder