12 Kasım 2007 Pazartesi

SOĞANLI ET


Canım , bir tanecik anneannem benim.Bugün eğer yemek yapmaya,mutfağa bu kadar düşkünsem bunda en büyük pay canım anneannemimdir.Manisa'lıların tabiri ile "domatlı et" in içine küçük arpacık soğanları ilavesi ile yapılan türüdür "soğanlı et".En kısa sürede bu güzel yemeğin lezzetine varmanız temennisi ile..

MALZEMELER:

500 gr dana eti (iri kuşbaşı doğranmış)

3-4 yemek kaşığı margarin

3-4 büyük domates (küp doğranmış)

15-20 adet arpacık soğan

tuz

karabiber

su

YAPILIŞI:Bir tencere içine yağ konur , eriyince etler ilave edilir ve ara ara karıştırılarak hafif kavrulur,etin kendi suyunu salıp çekmesi sağlanır.Daha sonra doğranmış domatesler, tuz ilave edilir ve hafif ateşte pişmeye bırakılır.Bu sırada domatesin suyu azalacağı için yavaş yavaş su eklenir.(annem bu aşamada tenceredeki domatesli sudan bir kase kadar ayırır ve bu suya pilav da pişirir ve harika olur)En son olarak soyulmuş arpacık soğanlar ve karabiber de eklenir ve iyice yumuşayana kadar pişirilip , sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder