4 Ekim 2007 Perşembe

SUSAMLI TAVUK ŞİNİTZEL


Diyorsanız ki;farklı bir şinitzel lezzeti olsun,görünüşü ve tadı klasik şinitzele benzesin ama lezzetin arka planında çok farklı tadları duyumsayalım.Öyleyse bir de bunu deneyin.Garanti veriyorum asla pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER:

5 adet tavuk göğüs eti

2 yumurta

2 yemek kaşığı hardal

tuz

karabiber

2 çorba kaşığı soya sosu

3 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı susam

kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:Aynen klasik şinitzel tarifinde olduğu gibi tavuk etleri birz inceltilir geniş bir kaba alınır ve üzerlerine soya sosu dökülerek harmanlanır yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.Derin bir kap içersinde yumurta , hardal , tuz , karabiber karıştırılır.Soya sosun içinden alınan tavuk etleri önce una daha sonra hardallı karışıma en son susama bulanır ve genişçe bir tavada kızdırılmış olan sıvıyağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder