4 Ekim 2007 Perşembe

PATATESLİ EZME


Hava nasıl da sıcak bugün.Yavaş yavaş geçmeye başlayan gribimin üzerine böyle bir sıcak beni fazlasıyla halsiz bıraktı.Sabah 9.30 başlayan derslerim,akabinde 3 saatlik bir toplantı derken ancak eve geldim neyse ki kızım bugün biraz daha iyi hatta yavaş yavaş eski enerjisi yerine geliyor.Ben bunları yazarken o da yanımda Antonio Vivaldi'nin muhteşem 4 mevsim i ile dans ediyor. Ara ara dönüp O'na bakıp figürleri hakkında yorum yapmak zorundayım anlayacağınız:)) Bugünün tariflerine hafif bir salata ile başlayayım dedim...

MALZEMELER:

4 orta boy patates

250 gr süzme yoğurt

250 gr beyaz peynir (her zamanki gibi tercihim tam yağlı ezine)

1 limon

4 diş sarmısak

1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

4-5 adet taze soğan (ince kıyılmış)

1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

1 kahve fincanı zeytinyağ

tuz

üzerini süslemek için:

zeytinyağ

kırmızı biber

maydanoz

YAPILIŞI:Patatesler iyice haşlanır,ılınınca soyulur ve derin bir kap içersine çatalla ezilir içine sırasıyla;rendelenmiş beyaz peynir ,rendelenmiş sarmısak,süzme yoğurt,1 limon suyu,ince kıyılmış yeşillikler, 1 kahve fincanı zeytinyağ,tuz ilave edilir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılıp bir servis tabağına alınır üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirilir , pul biber ve maydanoz ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder