1 Ekim 2007 Pazartesi

HALEP KURABİYESİ


Okulda ne zaman biraz acıksak kime başvuracağımızı biliriz:))Biliriz ki sevgili arkadaşımız Ferhan mutlaka yanında kurabiye,börek,poğaça,peynir,simit .. birşeyler getirmiştir.İki sene kadar önce yine atıştırmalık getirdiği bu muhteşem kurabiye (-ki her zaman dediğim gibi ben tatlı sevmem.Düşünün artık ben bile muhteşem diyorsam...) aklımızı başımızdan aldı.On dakikalık teneffüste hepimiz yazdık tarifi.Ellerine sağlık Ferhan'cıımmm.Yarın sabah görüşmek üzere...

MALZEMELER:

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin (mutlaka klasik sana)

1 yemek kaşığı pudra şekeri

3 adet damla sakızı (1 tatlı kaşığı toz şeker ile dövülmüş)

3 adet dövülmüş karanfil

3 su bardağı un

üzerine serpmek için bol pudra şekeri

YAPILIŞI:

Üzerine serpmek için ayrılan pudra şekeri dışındaki tüm malzemeler en az 15 dk boyunca yoğrulur.(unu ilave ederken önce 2,5 su bardağı koyun eğer kıvamı biraz yumuşak gelirse kalan 1/2 bardağı da ilave din.Ben yaptığımda sonlara doğru kalan unu da ekliyorum.Ayrıca kullandığınız bardak max 200 ml lik bardaklardan olsun)Hamur uzun süre yoğrularak iyice özleştikten sonra kurabiyeleri dizeceğiniz tepsiyi unlayın (yağ sürmemeniz gerekiyor)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın,elinizde yuvarlayıp, bastırmadan küçük toplar halinde tepsiye aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırına koyun kabarıp hafif pembeleşince hemen çıkartın ve biraz soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder