Eskişehir'de,öğrencilik yıllarımda en sevdiğim yemek çiğ börek'di.Hamur işlerinde,özellikle de çiğ börek söz konusu olduğunda bu kadar başarılı kaç şehir vardır ki?Şansıma en yakın arkadaşlarımın anneleri de bu işlerde hep çok marifetliydiler,sevgiyle anıyorum hepsini.Ama takdir edersiniz ki yapması çok da kolay değil yani zorluğu yapım aşamasının , pişme aşamasının uzunluğunda fakat şimdi size vereceğim tarif gerçek çiğ börek lezzetini pek de aratmayacak cinsten...Sevgili arkadaşım Bengü çok sever bu tarifi.Bengü cüm üçlü altın gecelerimiz ne zaman başlayacak?Söz her seferinde kıymalı muska börekleri benden,en kısa zamanda görüşmek üzere...
MALZEMELER:
4 adet yufka
250 gr.yağsız dana kıyma
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
1 küçük çay bardağı ılık su
kızartmak için sıvıyağ(mısırözü kullanmanızı tavsiye ederim)
YAPILIŞI:Yufkalar üstüste konur ve yaklaşık 3 parmak eninde şeritlere bölünür.Bu arada rendelenmiş soğan, kıyma,maydanoz,tuz ,karabiber, su karıştırılır.Yufka şeritlerinden her birinin kenarına kıymalı harç konur ve muska şeklinde sarılır.Kenarları, açılmaması için hafifce ıslatılır.Kızgın yağda kızartılarak hemen servis yapılır...
Hanzecim Yapma bunu yapma bunu..:))
YanıtlaSilHemen hergün siteni ziyaret ediyorum "hatun bugün ne ekledi siteye " diye ama işyerinde omuyor böyle ağzım sulana sulana...Aşkolsun.
Bu arada o güzel ellerinle yaptığın herşeyi inanılmaz oluyor. sevgiyle kal en kısa zamanda bekliyorum...gülay
afiyet olsun gülay'cım.daha neler yazacağım beni sabırla takip edin çok öpüyorum..
YanıtlaSil