Aslında tatlı,pasta ile pek aram yoktur.Ama bu (neden bilmiyorum belki çok hafif olduğu için,belki yapılışı çok kolay olduğu hatta tutmaması neredeyse imkansız olduğu için) çok severek yaptığım , lezzetinden çok hoşlandığım bir tarif.
MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket muzlu puding
750 ml süt
3 adet muz
hindistan cevizi
YAPILIŞI:Öncelikle yumurta ve şeker yaklaşık 10 dk hızlı devirde mikserde çırpılır.Daha sonra sırasıyla un , kabartma tozu ilave dilip biraz daha çırpılır ve iyive yağlanmış büyük yuvarlak bir (ben büyük boy borcam kullanıyorum) tepside soğuk 175 derece de pişirilir.Bu arada muzlu puding,paketin üzerindeki tarife göre pişirilir,muzlar halka halka dilimlenir.Kek fırından çıkarılınca büyük bir servis tabağına alınır,enlemesine ikiye bölünür.Alt parçaya bir kaç kepçe puding sıvanır ve muzların yarısı dizilir,İkinci kek parçası üzerine kapatılır ve kalan puding dökülüp kalan muzlar yine sıralanır.İyice soğuyunca üzerine bol hndistan cevizi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder