24 Ağustos 2007 Cuma

KIYMALI POĞAÇA


Annemin , en sevdiğim tariflerinden biri.Hamur sizi yanıltmasın gerçekten miktarı çok fazla oluyor.Tadı ise nemse böreğini hatırlatıyor.Üstelik yapımı da o kadar zor değil hatta çok kolay..


MALZEMELER:


250 gr dışarıda bekletilip yumuşamış margarin

1 su bardağı süt

4 su bardağı un

tuz

üstüne serpmek için çörekotu ya da susam


İÇ: 1 rendelenmiş büyük soğan

300 gr dana kıyma

1/2 demet ince kıyılmış maydonoz

tuz,karabiber

1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI:Margarin eritilmeden tüm malzeme iyice yoğrulur ve bu hamur 1 gece buzdolabında bekletilir.Bir tavada 1 yemek kaşığı margarin eritilir soğan hafifce öldürülür daha sonra kıyma ,tuz,karabiber ilave edilip biraz kavrulur.Ocaktan alınınca içine yarım demet ince kıyılmış maydonoz ilave edilir ve iyice karıştırılır.Buzdolabından çıkarılan hamur 4 eşit parçaya bölünür,oklavayla 1/2 cm kalınlığında açılır,ağzı geniş bir bardak ile daireler kesilir.Her bir dairenin içine biraz kıymalı iç konur ve hafifçe bastırılır (bu aşamada ağızlarını çok sıkı kapatmayın hafif bastırıp bırakmanız yeterli) yağlanmış tepsiye dizilir üzerlerine 1 yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.175 derece soğuk fırında kızarana kadar pişirlir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder