28 Ağustos 2007 Salı

DOMATES SOSLU KARIŞIK TURŞU


Dün başladığım kış kazırlıkları bugün de tam süratle devam etti.Mutfakta işleri henüz bitirdim ve ara vermeden bugünkü tarifi sizle paylaşmak istedim.Eskişehir de öğrenciyken bir arkadaşımın annesi ilk kez tattırmıştı bu turşuyu bana bayılmıştım.O zamandan beri de her yıl bir kaç kavanoz yaparım,klasik turşuların yanı sıra bu turşu da çok hoş bir lezzet katıyor yemeklerin yanına...


MALZEMELER:

2,5 kg domates

1,5 su bardağı üzüm sirkesi

1 su bardağı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 su bardağı zeytinyağ

1 baş sarmısak(her bir diş ortadan ikiye bölünmüş)

1/2 kg acı süs biberi

1/2 kg küçük boy kornişon


YAPILIŞI:Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz ve büyükçe bir kabın içersine rendeliyoruz.Domates rendesinin üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyip elimizle harmanlıyoruz (kornişon ve biberler sadece yıkanıp,biberlerin sapları kesilerek ilave edilecek.Kaynatmak ya da şoklamak gibi herhangi farklı bir işlem yapmıyoruz.Tüm malzemeler çiğden ilave ediliyor)Bu malzemeyi kavanozlara dolduruyoruz.Kavanozları 2 gün kadar ekşimesi için dışarıda bekletiliyoruz.Daha sonra bitene kadar sürekli buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder