9 Haziran 2009 Salı

EV USULÜ FINDIK LAHMACUN


MALZEMELER:


Hamur için:

4 su bardağı un

1 çorba kaşığı toz maya (1 kahve fincanı şekerli ılık süt ile 5 dk. kabartılmış)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

tuz

yeteri kadar ılık su (ben 2 su bardağı ile başlayıp gerekirse ilave ediyorum)


İÇ HARÇ:


200 gr. orta yağlı koyun kıyması

200 gr. robotta kıyılmış kuru soğan

2 adet orta boy domates (soyulup,küp küp doğranmış)

1/2 demetten az ince kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı (1 kahve fincanı ılık suda yarım saat kadar bekletilmiş) pul biber

1 yemek kaşığı tepeleme margarin (yumuşak)

tuz

karabiber


YAPILIŞI: iç harç için gerekli tüm malzemeler derin bir kapta el ile iyice yoğrularak,harmanlanır ve buzdolabında üstü kapalı olarak biraz bekletilir. Bu arada geniş bir kabın ortasına un konur, ortası havuz gibi açılır.Ortasına sütlü maya + tuz + yağ + ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır,kabarıncaya kadar üstü nemli bir bezle kapalı olarak bekletilir.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır,merdane ile ince açılır,harç el ile azar azar yayılır,yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizilen lahmacunlar,önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: