Follow by Email

7 Haziran 2011 Salı

ARNAVUT BÖREĞİ

Hande'cim kulakların çınlasın.Çınlasın daaaa...Börek için mi? Arnavut için mi çınlasın ?? Sen karar ver :))

MALZEMELER:

1 kg. un
su (yarı yarıya süt + su da kullanabilirsiniz)
tuz

PEYNİRLİ İÇ HARÇ MALZEMELERİ:

350-400 gr.beyaz peynir (ben ezine tercih ediyorum)
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
bir avuç ince kıyılmış maydanoz

KIYMALI İÇ HARÇ MALZEMELERİ:

300 gr. kıyma (dana kıyması)
2 büyük kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı riviera zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz

İLAVE OLARAK;

1 su bardağı sıvıyağ(riviera zeytinyağ ya da çiçekyağ)
açmak için nişasta

YAPILIŞI: 1 kg unun içinden yakşaşık 1 su bardağına yakın miktarını bir kaba koyun ve buna 1 su bardağı kadar nişasta ekleyin.Kalan un + tuz + su ile çok yumuşak olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edin,üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.Hamuru rulo yapıp 2 parçaya ayırın.Ayrılan yarımları da 15 er parça ayırıp küçük bezeler elde edin.İlk 15 bezeyi merdane ile, un + nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.Aralarını sıvı yağ ile tek tek yağlayın (en üstte kalanı yağlamayın).Bu grubu büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın.Diğer 15 bezeye de aynı işlemi uygulayın.İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından alın ve merdane ile tek bir yufka haline gelecek şekilde (ve tepsinizin formuna uygun , ister yuvarlak,isterseniz dikdörtgen şeklinde) açın.Tepsiyi yağlayıp,yufkanın kenarları dışa sarkacak şekilde hafif büzerek serin.İç malzemeyi eşit olarak tepsideki yufkanın üzerine yayın.Buzdolabındaki diğer 15 li grubu da yine tepsi büyüklüğü ve şeklinde açın,karşılıklı bohça yaparak tepsinin ortasına alın ve yine büzerek harcın üzerine yerleştirin.Altta kalan ,yufkanın,tepsiden sarkan kenarlarını böreğin üst bölümüne kapatın.Arzu ettiğiniz formda böreği kesin.En üste elinizle,bardakta kalan yağdan sürün (fırça kullanmayın) yaklaşık 180 derece fırında pişirin.