30 Kasım 2011 Çarşamba
TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
Babamın dün akşamki sürprizi kocaman bir işkembe oldu.İmalat bugüne kaldığı için öncesinde tarif gelsin...
MALZEMELER:
1 kg. dana işkembesi (ağırlık daha fazla da olabilir)
13-15 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
Terbiye için:
2 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un (silme)
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
Sos için:
4-5 diş ezilmiş sarmısak
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
YAPILIŞI:Kaynatılıp,temizlenmiş olan işkembe, iyice yıkadıktan sonra çok iri olmayan kare parçalara bölünür.15 bardak su kaynatılır .Suya , işkembeler + 1/2 limon suyu + tereyağ ilade edilip pişmeye bırakılır.(Ben pişirme işlemini düdüklü tencerede yapıyorum) İşkembe parçaları iyice yumuşayıp pişince , derin bir kase içinde terbiye malzemeleri çırpılır,kısık ateşte kaynamaya devam eden işkembenin suyundan biraz ilave edilerek kesilmesi önlenir ve ağır ağır karıştırarak tencereye boşaltılır.Kısık ateşte bir taşım daha kaynadıktan sonra (arzu edilirse üzerine tereyağlı pul biber de gezdirilerek) sıcak servis yapılır.