Follow by Email

25 Aralık 2009 Cuma

FIRINDA KAŞARLI TAVUK


Tavuğa bayılırım (Jale'ciimmm , canım arkadaşım, kulakların çınlasın:)) Babam ise nefret eder tavuktan , o nun için varsa yoksa balık ve kırmızı et, ama....Babam bile şimdi durup durup bana,"ne zaman yapıyorsun tekrar o tavuktan?" diye sorup duruyor,tavsiyem ,yanına patates püresi de yapmanız,hani benim o kremalı tarifimden :)))...


MALZEMELER: ( 4 kişi için)

2 adet tüm tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünüp porsiyonlar 1 kişi için kullanılacak)

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta

4 kalın ve uzun dilim kaşar peyniri (tost kaşarı kullandım)

tuz

karabiber

kekik

pul biber

az miktarda tereyağ


YAPILIŞI:Bütün olan tavuk göğüs etlerini 4 adet parça haline getirdikten sonra her birini hamburger ekmeği gibi enlemesine ortadan ikiye bölün, ancak parçaların birbirinden tam ayrılmamasına dikkat edin,aralarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirin + kekik + 1/2 çaykaşığı kadar tereyağ koyup bastırarak kapatın.Yumurtaları, tuz + karabiber + kırmızıbiber ile çırpın.Hazırladığınız tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa dikkatlice bulayıp,hafif yağladığınız borcam tepsiye dizin,üzerlerine 1/2 şar çay kaşığı tereyağ koyup,önceden ısınmış, yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dk ,üzerleri iyice kızarana kadar pişirin ,bekletmeden sıcak servis yapın.

MAYONEZLİ TAVUK SALATASI -2-


Geldi efendim ikincisi de...Belma'cım bir ara bunu da dene ve Bengü'cüm inan ki senin çerkez tavuğunu çok sevdim ve o gece 2 kere aldım tabağıma , sen görmedin ikinciyi aldığımı :)))


MALZEMELER:

1 adet haşlanmış tavuk göğsü (ince ince didiklenmiş)

1 adet büyük boy havuç (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

3 adet taze soğan (yeşil kısımlarıyla beraber ince kıyılmış)

1 adet çarliston biber (küçük doğranmış)

2 diş sarmısak (dövülmüş)

4 çorba kaşığı süzme yoğurt

3 çorba kaşığı mayonez

1 er tutam dereotu ve maydanoz (çok ince doğranmış)

arzu edilen miktarlarda tuz + karabiber + pulbiber (ya da kırmızı toz biber)


YAPILIŞI:Derin bir kabın içersinde tüm malzeme iyice harmanlandıktan sonra,yayvan bir tabak içinde servis yapılır.

MAYONEZLİ TAVUK SALATASI -1-


Bu tarif birincisi,az sonra da ikincisi gelecek.Ben hangisi tercih edilir bilemedim.Her ikisi de o kadar lezzetli,o kadar güzel ki...


MALZEMELER:

2 adet tavuk göğsü

1 orta boy soğan

1 kase mayonez (yaklaşık 200 gr.)

1 kase süzme yoğurt (yaklaşık 200 gr.)

200 gr kornişon turşu

1 küçük demet dereotu

1 avuç ceviz (iri dövülmüş)

tuz


YAPILIŞI:Tavuk göğüsleri,2 bardak su + 1 bütün soğan ile iyice yumuşayana kadar haşlanır,soğan atılır.Haşlanan tavuk küçük parçalar halinde didiklenir.Derin bir kaseye kornişon turşular küçük küçük zar halinde doğranır + dereotu çok ince kıyılır + didiklenmiş tavuk etleri + bir avuç iri dövülmüş ceviz + mayonez + süzme yoğurt + tuz ilave edilip,tüm malzeme iyice harmanlanır,yayvan bir tabağa alınıp,arzu edilirse ceviz ile süslenerek servis yapılır.

24 Aralık 2009 Perşembe

KEDİDİLİ İLE MUZLU PASTA




Kardeşim Berke;nin beş gün gecikme ile kutlanacak olan doğumgününün pastası...İyi ki doğdun Berke......




MALZEMELER:


1/2 paket BALOCCO kedidili bisküvi (12 adet)


1 lt. + 1 su bardağı süt


10 yemek kaşığı toz şeker


4 yemek kaşığı un


1 paket vanilya


100 gr margarin


2 adet muz


1/2 su bardağı damla çikolata


1 paket çikolatalı Creme Ole


2,5 su bardağı süt


üzerine elemek için kakao




YAPILIŞI: Kedidili bisküvileri tek tek 1 bardak süte batırıp ıslatın , geniş ve biraz derince bir kaba (ben dikdörtgen borcam kullandım) dizin. Bir litre süt + un + toz şeker ile birlikte , muhallebi kıvamına gelene dek ,sürekli bir çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 2-3 dk.daha pişirdikten sonra , ocaktan alıp içine 100 gr.margarin ekleyin ve karıştırarak eritin. Bisküvilerin üzerine sıcak muhallebinin yarısını dökün,üzerine kalınca dilimlenmiş muzların yerleştirin.Kalan kremayı muzların üzerine sıvadıktan sonra damla çikolataları serpiştirin.Creme Ole yi 2 su bardağı süt ile çırpın,damla çikolataları üzerine yayın en son kakao eleyin,buzdolabında en az üç saat beklettikten sonra servis yapın.