Follow by Email

21 Nisan 2008 Pazartesi

KOLSLOV SALATA


Özellikle,tavuk yada dana şinitzel,hamburger yanında servis etmeniz için ısrarla ama ısrarla öneriyorum..

MALZEMELER:

1 adet küçük beyaz lahana

2 adet havuç (rendelenmiş)

1 kase tepeleme mayonez

tuz

2 yemek kaşığı kuş üzümü

tuz

çay kaşığının ucu ile karabiber

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı zeytinyağ


YAPILIŞI:Lahananın dış yaprakları temizlendikten sonra 4 e bölünür ve ince ince kıyılır , ovularak yıkanır ve 10-15 dk su içinde bekletilir.Daha sonra el ile iyice sıkılarak derin bir kaseye alınır,üzerine rendelenmiş havuç eklenir, kuş üzümleri yaklaşık 5 dk sıcak su içinde bekletilir daha sonra iyice sıkılarak diğer tüm malzemeler ile kasede ki lahana ve havuçların üzerine ilave edilir ve güzelce karıştırılarak harmanlanır.

*Aynı gün içinde tüketmenizi,bekletmemenizi tavsiye ederim.

18 Nisan 2008 Cuma

ŞAKŞUKA


Her ne kadar hava bugün oldukça serinlemiş olsa da yine de hızla yaza doğru adım adım gidiyoruz.Yakında Manisa nın o güzelim boston patlıcanları çıkar ve şakşuka yaz sofralarının vazgeçilmezi olarak tekrar o ihtişamlı dönüşünü yaşar...


MALZEMELER:

3 adet patlıcan (ya da 1 adet büyük bostan patlıcan)

10-15 adet acı sivri biber (ya da 5-6 adet çarliston biber)

3 orta boy patates

4-5 adet domates (rendelenmiş)

1 kahve fincanı zeytinyağ

kızartmak için 2 su ardağı çiçekyağ ( ya da mısır özü)

3 diş sarmısak

tuz

SERVİS İÇİN:

500 gr süzme yoğurt

2 diş sarmısak

tuz.


YAPILIŞI:Patlıcanlar tamamen soyulup iri kuşbaşı halinde doğranır,biraz tuz ile ovulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilavesi ile yaklaşık yarım saat bekletilir.Patatesler, patlıcanların büyüklüğünde ,biberler yaklaşık 2 cm.lik halkalar halinde doğranır.Sırası ile önce patatesler altın sarısı bir renk alana kadar kızartılır ve geniş bir servis tabağına yayılır,patlıcanlar hafif kahverengi bir renk alana kadar kızartılıp patateslerin üzerine yayılır,en son biberlerde kızartılıp patlıcanların üzerine yerleştirilir.Bu arada domatesler,zeytinyağ,tuz ve küçük doğranmış sarmısaklar biraz suyunu çekene kadar küçük bir tencerede pişirilir.Servis tabağında ki kızarmış sebzelerin üzerine bu sos kaşık kaşık dökülür.Servis, sarmısaklı süzme yoğurt ile yapılır.

*İsterseniz şakşuka biraz soğuduktan sonra süzme yoğurdu üzerine ilave edebilir ya da yanında sunabilirsiniz.